Code Breaker | Fifty Shades Darker 2017 READNFO CAM XviD AC3-ACAB | Watch Movie

Google Drive voor Android: Word en Excel bewerken op je telefoon

Google Drive voor Android: Word en Excel bewerken op je telefoon

Google heeft de compatibiliteit van Google Drive voor Android met Microsoft Office verbeterd. Het is nu gemakkelijker om bestaande Word- en Excel-bestanden te openen, te bewerken en op te slaan.

Na de aankoop van de commerciële kantooroplossing Quickoffice heeft Google die software gratis uitgebracht voor Android en iOS. Quickoffice maakte al snel naam door de goede ondersteuning van Office-bestanden. Google integreerde de Quickoffice-technologie al geleidelijk in hun eigen apps, zodat het nu ook mogelijk is om zonder omwegen Office-bestanden te openen en te bewerken in Google Drive.

Identificatie van Word-en Excel-bestanden met symbolen

Google Drive laat de kleine W- en X-logo’s van de Word en Excel als een miniatuur zien. In één oogopslag zie je nu wat het originele formaat van het bestand is, zodat direct in het juiste document kan werken.

Microsoft Office-bestanden openen en bewerken in Google Drive

Om de bestanden te bekijken, tik je op de preview-versie. Google Drive start nu automatisch de bewerkingsweergave.

Je kunt het bestand meteen bewerken. Wijzigingen sla je op door op Done te tikken.

Extra opties

Via het icoon met drie puntjes krijg je toegang tot alle extra opties. Bekijk de details van het bestand, download het, verplaats het, geef het een andere naam of deel het met je vrienden.

Belangrijk: Google Drive geeft de meeste bestanden duidelijk weer. Bij complexere Word- en Excel-bestanden kunnen er echter onnauwkeurigheden in de opmaak voorkomen.

Nu het mogelijk is Office-documenten direct te bewerken met Google-tools voor Android, kan de strijd van de mobiele office suites beginnen. Voor veel Android-gebruikers is de functionaliteit van Google Docs voldoende. Of Microsoft het gebruik van zijn eigen apps voor iOS en Android kan afdwingen, valt nog te bezien. Het viel ons direct op dat het gebruiksgemak en de functionaliteit van Microsoft beter zijn dan deze features van Google.

Google Drive of Microsoft Office: welk programma heeft jouw voorkeur?

Lees ook:

  • Link Gekopieerd!
Bezig commentaar te laden