Autokindersitz Autositz Kinderautositz mit Extrapolster 9-36kg Gruppe 1+2+3 Schw | Downloaden APK | Vedi Prodotto

De fijnste, lichtste PDF-lezers voor pc

De fijnste, lichtste PDF-lezers voor pc

Lees je graag PDF-documenten op je thuiscomputer, dan heb je passende software nodig. PDF-lezers zijn altijd gratis maar niet elke applicatie heeft evenveel opties in huis.

Bij PDF denk je automatisch aan ontwikkelaar Adobe voor de software, maar is dit wel de beste keuze? We zetten een aantal programma’s voor je op een rijtje.Adobe Reader X: officieel, maar véél te groot

Adobe’s officiële PDF-lezer lijkt een logische keuze bij het openen van documenten in dit beschermde formaat. De installatie kost echter veel tijd en neemt meer dan 100 MB in beslag. Héb je de ruimte en de tijd dan is Adobe Reader X een prima keuze, maar zoek je software die meer kan of gewoon stukken kleiner is, dan zijn er tal van alternatieven.

SlimPDF: klein, doch beperkt

Het alternatief met de kenmerken ‘fijn & klein’ is SlimPDF. Het programma neemt na installatie nog geen 5 MB in beslag en doet exact hetzelfde als Adobe Reader X. Qua efficiëntie wint de software het van Adobe’s software, hoewel het een probleem deelt met bovengenoemde Reader: SlimPDF opent PDF-bestanden, meer ook niet.

Nitro PDF Reader: bescheiden maar bomvol opties

Rik is nogal te spreken over  Nitro PDF Reader: een lezer én bewerker voor PDF-documenten. Het programma heeft een vertrouwd ogende interface en grote knoppen in de menubalk bovenin het scherm.

De functies van Nitro PDF Reader betreffen onder andere het markeren van tekst, onderstrepen van woorden en nog veel meer.

Zo maak je eenvoudig annotaties, voeg je een handtekening toe én zet je documenten om naar het formaat PDF.

Nitro PDF Reader koppelt bovendien de toetsencombinatie Ctrl+P (printen) aan je systeem, zodat je elk mogelijk document meteen opslaat in PDF in plaats van het te printen.

Dit is een onmisbare functie voor mensen die informatie van het internet snel in een bestand willen zetten om later uit te printen (handig bij vliegtickets e.d.).

Zo zie je maar: Adobe Reader X valt een beetje in ‘t niet als je de alternatieven bekijkt. Werk je vaak met dit type document -en we raden het aan als je teksten beschermd wilt opslaan- dan is goede software cruciaal. Heb jij een andere favoriet of vragen over het opslaan in PDF? Laat het ons weten via de reacties!

  • Link Gekopieerd!
Bezig commentaar te laden